17 Mart 2014 Pazartesi

KİTAP ÖNERİ - İNCE ÇİZGİLER - Özlem AYTEK

İnce Çizgiler - Özlem AYTEK

Yaşamın İçinden, Yaşamı Kesen
İnce Çizgiler



Belki gökyüzündeki bir ustanın kalemi, belki yer altında bir ressamın ince fırçası, birdenbire bir çizik atar gözüne kestirdiği bir kişinin yaşamına. Bu kalem veya fırça darbesinin nereden ve neden geldiğini, kimi nasıl seçtiğini asla bilemeyiz. Bilinmezden gelir, incecik dokunuşu heyecan verir, yaşatacağı sevinç ve acıları hissettirmeden çizik atacağı noktayı belirler, boylu boyunca ve ipincecik uzanır, keskinleserek derinleşir ve o kişiyle birlikte birçoğunun yaşamını ortak noktadan keser ve yön verir.

O andan sonra hiçbir şey eskisi gibi değildir artık ve asla olmayacaktır. Kişi çok sonradan olanları anımsarken "Şu küçücük olay nasıl da yaşantımı değiştirdi!" der. Başka bir çizgi yaşamını değiştirene dek yaşamı hep böyle kalacak sanır. Oysa, çok yakın veya uzak zamanda, o usta her yaşama yepyeni çizgiler atacaktır.

Yaşamın anlamı belki de bu ince çizgilerde gizlidir. Önem verilmeyen, birleştikçe devleşen o minicik olaylar belki de çekilecek çizginin haberini getirir. Belki de "Ah, bu gidiş hiç iyi değil. Başımıza gelecek var!" gibi sözler söyleyenler, bir önceki deneyimlerinden yaşamlarının yeniden değişeceğini hissedenlerdir.
(Tanıtım Yazısından)
Türkçe
112 s. -- 1. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm 
İstanbul, 2008, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *