6 Ekim 2013 Pazar

KİTAP ÖNERİ - YAĞMUR AKŞAMLARI - Selim İleri


YAĞMUR AKŞAMLARI

Selim İleri ‘Yağmur Akşamları’ adlı öykü kitabında edebiyat dünyası üzerinden ülkenin yaşadığı sıkıntılı dönemleri anlatmakla kalmıyor kimi göndermeler aracılığıyla da kişisel tavrını ortaya koyuyor.
acılar
Selim İleri ‘Yağmur Akşamları’ adlı yapıtında yer alan öykülerinde yakın tarihte yaşananan olayları dile getiriyor. Dünyada yaşanana olumsuzlukları verirken ülkemizi de bun un dışında tutmuyor.
edebiyat dünyası
Selim İleri öykülerinde edebiyat dünyasına da değiniyor. İleri genelde bu dünyanın içinde olan biri olarak yazdıkları yazar/kahraman/ anlatıcı benzerliği taşıyor.
Öykülerde kimileyin bir seçici kuruldaki entrikalrı verirken, kimileyin de edebiyat dünyasının acımasızlığını aktarıyor. yer yer tanıdık ad ve yerlerle de kaşılaşmak olası, onun öykülerinde.
istanbul
‘Yağmur Akşamları’nda Selim İleri yaşadığı yerleri de anlatıyor. Bu anlatımın sonucunda ortaya İstanbul’un kahraman olarak karşımıza çıkmasını sağlıyor.
Selim İleri ‘Yağmur Akşamları’ nda yakın tarihte yaşanan  insanlık trajedilerine dikkat çektiği gibi edebiyat dünyamıza da ışık tutuyor.
—————-
*Selim İleri, Yağmur Akşamları, 1. Basım: Everest Yayınları-İstanbul, 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *